coach

breng de liefde terug in je stem

De stem is ons communicatie centrum. Het is een echte graadmeter voor hoe je je voelt, hoe je in je lijf zit, wat er speelt. Het legt, zonder dat je het misschien beseft, bij ieder woord je ziel en zaligheid bloot. Laat dat idee maar eens op je inwerken…

Tegelijkertijd is je stem ook een uitgelezen instrument om jezelf in balans te brengen. Een stuk gereedschap wat we allemaal gratis en zonder bijwerkingen hebben meegekregen, waar gelukkig de wetenschap tegenwoordig ook steeds meer over naar buiten brengt.

Besef dat mensen altijd gezongen hebben, in alle rangen en standen, door alle tijden heen. Je kan zingen om energie te krijgen, voor troost, om allerlei gevoelens en emoties te uiten, om rustig te worden, etc, etc. Je stem is een dankbaar stukje “gereedschap”. Zingen maakt bovendien de gelukshormonen oxytocine en endorfine aan. Je zou zeggen, wat weerhoud je nog!

mijn eigen weg

Na vele jaren op het podium gestaan te hebben te hebben, ben ik het zingen gaan inzetten als ondersteuning voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Ik ben hier zeer enthousiast over. Wat de basis vormt is steeds weer “inchecken bij jezelf”, je aandacht naar binnen brengen, naar de stilte die we allemaal kennen diep in onszelf. Daar waar we ons geweten horen spreken, die ons bv belet om over onze grenzen te gaan. Dat plekje diep in onszelf, waar je niets hoeft, waar het altijd stil en vredig is, ver weg uit de storm die het leven vaak vertegenwoordigt. Wat voor storm dan ook, dat kunnen we zowel positief als negatief ervaren. Vanuit daar gaat het stromen, ga je zingen of klanken maken, vanuit puur plezier. En als dat nog te uitdagend is, besef dat je dan ook “in stilte” kan zingen. Je komt hoe dan ook in de energie van het zingen, en dus in beweging.

Een uitdaging, die zeer bevrijdend werkt. Onze innerlijke stem, The Voice Within. Vanuit die stilte bloeit je stem vanzelf op, stroomt de Liefde vanzelf weer door je stem, en ontstaat wat nodig is voor jouw persoonlijke groei.

Naast privesessies geeft ik ook workshops. Je leert van je eigen ervaring, en van elkaar. Life sessies hebben mijn voorkeur, maar online lessen zijn ook mogelijk

If you are interested, please send a mail to caroline.erkelens@gmail.com